Nurkić učestvovao sa tri poena u pobjedi raspucanog Denvera

NBA liga

Nurkić učestvovao sa tri poena u pobjedi raspucanog Denvera

Košarkaši Denver Nuggetsa slavili su večeras uvjerljivu pobjedu na domaćem parketu protiv Indiana Pacersa sa 140:112. 

Domaći su već u prvim minutama meča pokazali da će biti veoma raspoloženi, a prva dionica završena je 30:29 u njihovu korist. U drugom periodu još bolja igra Nuggetsa koji su slavli sa 37:27 i na poluvrijeme otišli sa prednošću od 11 razlike.

Nastavak meča donio je sličnu priču, a Nuggetsi su nastavili da trpaju mrežu gostiju. U trećoj četvrtini ubacili su čak 39, a u četvrtoj pet poena manje za konačnih 140:112.

Do trijumfa ih je vodio Nikola Jokić sa 22 poena, dok je poen manje ubacio Wilson Chandler. S druge strane CJ miles je ubacio 20 poena. Naš košarkaš Jusuf Nurkić na parketu je proveo svega sedam minuta te je ubacio tri poena uz dva skoka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi