Nurkić učinkovitiji od Teletovića, Netsi bolji od Nuggetsa
Foto: ESPN

Bh. košarkaši na različitim stranama

Nurkić učinkovitiji od Teletovića, Netsi bolji od Nuggetsa

E. Škorić

Protekla noć bila je historijska za BiH i njen sport. Dvojica bh. reprezentativaca večeras su na različitim stranama igrali u NBA ligi, najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu.

S jedne (domaće) strane kapiten bh. reprezentacije i krilni centar Brooklyn Netsa, s druge strane centar Denver Nuggetsa, velika nada svjetske košarke, veliki talent, Jusuf Nurkić.

Naravno, rezultat nikada nije nevažan ili u drugom planu, ali za nas je večeras isključivo bilo važno da uživamo u igri dvojice sjajnih košarkaša. Na kraju su Netsi slavili sa 102:96

Počelo je bolje po Nuggetse jer su meč otvorili 8:0 serijom, ali su se Netsi ‘sabrali’, pa brzo došli do preokreta, te do plus tri na kraju prve dionice (30:27). U drugom dijelu gosti iz Denvera niti jednom nisu vodili. Netsi su u jednom trenutku imali i plus 10, a na poluvremenu je prednost u korist domaćih iznosila četiri poena (58:54).

Dobrim dijelom treće dionice Netsi su održavali vodstvo, ali u drugoj polovici ovog perioda Denver opet dolazi do vodstva. Treća četvrtina završena je rezultat 77:76 u korist Jukinih Nuggetsa.

Dosta neizvjesno bilo je u zadnjoj četvrtini. Često su se ekipe smjenjivale u vodstvu. Ipak, Netsi bolje ulaze u završnicu utakmice i dolaze do pobjede. Bila je to Netsima 12. pobjeda, a Nuggetsima 17. poraz. I jedni i drugi će probati do kraja regularnog dijela sezone izboriti play-off, mada je Netsima puno bolja pozicija i imaju daleko veće šanse da igraju u play-offu.

Joe Johnson je vodio Netse do trijumfa sa 27 poena dok je Mason Plumlee ubacio 19 uz 13 skokova. Mirza Teletović je ubacio šest poena (1/7 šut iz igre, 1/4 za tri poena), imao je i tri skoka.

Ty Lawson je bio najefikasniji kod gostiju sa 29 poena i devet asistencija. Kenneth Faried je ubacio 20 poena uz 14 skokova. Nurkić je imao šest poena na kraju uz 3-5 iz igre i 0-1 sa linije slobodnih bacanja. Uz poene je dodao i pet skokova (2 of, 3 def) i jednu blokadu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.