Nurkić uništio Bullse, Denver ipak izgubio

Fantastičan nastup Nurkića

Nurkić uništio Bullse, Denver ipak izgubio

M. Šljivak

Košarkaši Denver Nuggetsa poraženi su večeras u United Centru od Chicago Bullsa 110:90 uz fantastičnu partiju bh. centra Jusufa Nurkića za tim iz Colorada.

Uvodne minute prve dionice donose izjednačenu košarku. Igralo se koš za koš, ali izlaskom startera Bullsa situacija na terenu se promijenila. Nuggetsi su, zahvaljujući Kennethu Fariedu i Aaronu Afflalu, uspjeli da se odvoje, a nakon prve dionice tim iz Colorada je imao 11 poena prednosti, 30:19.

Jusuf Nurkić je priliku za igru dobio početkom druge dionice. U prvom napadu je odmah poentirao. Vezao je šest uzastopnih poena, Taj Gibson nije imao šanse da ga zaustavi pa su Nuggetsi otišli na plus 15, 38:23.

Nisu Nurkiću Bullsi mogli ništa. Zato jesu sudije koje su mu vrlo brzo svirale četiri faulu, vjerovatno i prestrogo, te je nakon manje od pet i po minuta na parketu Jusuf morao na klupu.

Izlaskom Nurkića i Bullsi su uspjeli da smanje prednost. Jimmy Butler je pogađao sve, a na odmor se otišlo neriješenim rezultatom 58:58 zahvaljujući sjajnim potezima Derricka Rosea u samoj završnici prvog poluvremena.

Poenima Butlera Bullsi su sredinom treće dionice nakon dugo vremena došli do vodstva (69:67). Nuggetsi su se dosta mučili u napadu u ovom dijelu igre. Chicago je to maksimalno koristio, pa je ubrzo došao do sedam poena prednosti, 79:72.

Nurkić je nastavio seriju poena u trećoj dionici. Ipak, naš košarkaš nije imao podršku, pa su domaći košarkaši u posljednju dionicu ušli sa osam poena prednosti, 83:75.

Sjajni bh. centar je nastavio sa sjajnom igrom i u posljednjoj dionici. Međutim, Chicago nije dopustio preokret u ovom susretu, te su Bullsi na kraju upisali pobjedu.

Jusuf Nurkić je bio zaista fenomenalan. Ubacio je 15 poena uz tri skoka i jednu asistenciju.

Kod Denvera je Kenneth Faried ubacio 19 poena, a Bullse je do pobjede vodio Jimmy Butler s 21 poenom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.