Nurkić uradio ono što niko prije njega nije u Portlandu

Postavio novi rekord kluba

Nurkić uradio ono što niko prije njega nije u Portlandu

E. Čaušević

Košarkaši Portland Trail Blazersa sinoć su na domaćem parketu savladali Denver Nugetse sa 122:113.

Najbolji meč u dosadašnjoj NBA karijeri odigrao je bh. reprezentativac Jusuf Nurkić koji je svojoj dojučerašnjoj ekipi ubacio 33 poena, te je dodao 16 skokova, tri blokade i dvije asistencije. Svojom fenomenalnom igrom Nurkić je dobio velike ovacije navijača u Portlandu.

No, to nije bilo sve. Naime, Nurkić je uradio nešto što nijednom košarkašu Portlanda prije njega nije uspjelo. Bh. centar je od osnivanja Portlanda 1970. godine prvi košarkaš koji je u jednoj utakmici postigao više od 30 poena, upisao više od 15 poena i imao procenat šuta veći od 80%.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi