Nurkić vodio Portland do pobjede nad Denverom

Srušio bivši klub

Nurkić vodio Portland do pobjede nad Denverom

Košarkaši Portland Trail Blazersa porazili su sinoć Denver Nuggets rezultatom 99:82 i tako došli do svoje sedme pobjede u ovoj sezoni.

Jedan od najboljih pojedinaca meča bio je bh. centar Jusuf Nurkić, koji je svojoj bivšoj ekipi postigao 17 poena. Naš košarkaš je na parketu proveo 30 minuta, imao je šut iz igre 7 od 15, a za to vrijeme je stigao još sakupiti pet skokova, po jednu asistenciju i blokadu, ali i čak sedam izgubljenih lopti.

Portland je od početka utakmice bio u rezultatskoj prednosti. Nakon prve četvrtine, Trail Blazersi su vodili sa 25:21, a nakon poluvremena sa 54:49.

Pitanje pobjednika je riješeno u trećoj dionici u kojoj je Portland slavio rezultatom 30:17, pa je u posljednju četvrtinu ušao sa 18 poena prednosti (84:66). Do kraja su domaći košarkaši mirno zatvorili utakmicu i tako proslavili prilično sigurnu pobjedu nad Denverom.

Pored Nurkića, u Portlandu su se istakli još McCollum sa 17, Lillard sa 15 i Turner sa 14 poena, dok su u Denveru najefikasniji bili Murray i Millsap sa po 18 poena. Nikola Jokić je meč završio sa svega šest poena, uz sedam skokova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi