Nurkić: Vrijeme je za nove izazove

Oprostio se od Denver Nuggetsa

Nurkić: Vrijeme je za nove izazove

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić oprostio se od Denver Nuggetsa.

Američki mediji objavili su danas informaciju da će Nurkić biti trejdovan u Portlan Trail Blazerse, a u suprotnom pravcu će ići Mason Plumlee. Osim toga, Nuggetsi su dali Blazersima i pik prve runde drafta, a Blazersi njima pik druge runde. 

Naš košarkaš se preko društvenih medija oprostio od dosadašnje ekipe.

"Hvala vam na prilici koju ste mi dali u Denver Nuggetsima. Bivšim saigračima, navijačima i klubu želim sve najbolje. Vrijeme je za nove izazove", napisao je Nurkić.

Nurkić je u Nuggetisima proveo dvije i po sezone. Denver ga je na ljeto 2014. godine izabrao kao 16. pik prve runde drafta. U dresu Nuggetsa Nurkić je prosječno ubacivao 7,5 poena uz šest skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti