Nurkić za 15 minuta ubacio dva poena

NBA liga

Nurkić za 15 minuta ubacio dva poena

E. Škorić

Jusuf Nurkić nije puno igrao u porazu Denvera od Utah Jazza.

Nuggetsi su u Salt Lake Cityju poraženi od domaćina sa 98:84. Imao je Denver sedam poena prednosti krajem prve četvrtine (29:22), ali do poluvremena su Jazzeri stigli do plus 12 (54:42).

Prednost domaćina samo je rasla kako se vrijeme odmicalo, pa je tako Denver gubio čak 22 razlike poslije tri dionice (81:59). Na kraju je razlika iznosila 14 poena, 98:84.

Utah i Denver će ostati u donjem dijelu Zapadne konferencije i bez nastupa u play-offu. Rudy Gobert je predvodio Utah do pobjede sa 20 poena i 12 skokova, dok je Derrick Favors ubacio 19. 

Naš Jusuf Nurkić igrao je tek 15 minuta za Nuggetse, te je ubacio dva poena, ali nije imao nijedan skok, dok je uspio da zabilježi jednu asistenciju. Od njegovih saigrača je najraspoloženiji bio Kenneth Faried sa 19 poena i 10 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.