Nurkić zablistao, ali Denverova loša serija se nastavlja

NBA liga

Nurkić zablistao, ali Denverova loša serija se nastavlja

E. Škorić

Košarkaši Denvera poražani su na svom parketu od Sacramento Kingsa sa 120:113.

Nuggetsi su ušli u jednu lošu seriju, pa su u noći sa utorka na srijedu vezali i treći poraz u NBA ligi. Nakon Philadelphije i Golden Statea, savladao ih je i Sacramento.

U prvoj četvrtini gosti su vodili 29:28, ali su onda počeli u drugoj dionici da stvaraju razliku i ubrzo su došli do 15 poena prednosti, da bi na odmoru vodili 60:51.

Tijekom treće četvrtine Kingsi su održavali uglavnom dvocifrenu prednost, ali se ona počela topiti do kraja tog perioda igre, pa je u zadnjih 12 minuta Denver ušao sa nešto podnošljivijom razlikom od šest poena (94:88).

U zadnjoj četvrtini gosti nisu ispuštali prednost, pa su do kraja stigli do pobjede od sedam razlike i ovo im je bila 15. ove sezone,a imaju i 19 poraza. Trenutno su na osmoj poziciji, posljednjoj na Zapadu koja vodi u play-off. Denver je dvije pozicije niže s omjerom 14-21.

DeMarcus Cousins je uobičajeno blistao u timu Sacramenta sa 31 poenom, šest asistencija i šest skokova, dok je Daren Collison ubacio 26 poena uz sedam asista. Danilo Gallinari je u redovima Denvera imao učinak od 24 poena, tri asistencije i četiri skoka, dok je Aaron Affalo ubacio 19, a Nikola Jokić 18 poena uz pet asista i sedam skokova.

Bh. reprezentativac Jusuf Nurkić ubacio je 16 poena uz četiri asistencije i šest skokova i jednu blokadu. Na parketu je proveo 18 minuta i 26 sekundi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi