Nurkićev otac prava atrakcija među Amerikancima

"Oh my God, his dad is big!"

Nurkićev otac prava atrakcija među Amerikancima

Kada je tek stigao u NBA, ono najinteresantnije o Jusufu Nurkiću Amerikancima je bio podatak da ima oca koji je krupniji od njega, u šta im je bilo teško povjerovati. S vremenom im je popularni Juka postao interesantan po mnogo čemu ali njegov otac je i dalje top tema, s tim da su se sada konačno uvjerili da priče nisu bile nimalo preuveličane.

Jusufova porodica po prvi put je gledala uživo Nurkića od njegovog dolaska u NBA. Naš košarkaš je u izjavi za jednu tamošnju TV stanicu izjavio da su njegovi najbliži tek prvi put kročili na američko tlo.

"Moja porodica je prvi put u Americi i tek se privikavaju na život ovdje. Neobično im je, umorni su i svaki trenutak koriste da malo odspavaju kod kuće", kroz smijeh je započeo Nurkić, pa nastavio:

"Stigao je i moj mali brat koji me 'ubija' svojim ranim ustajanjem! Uvijek se probudi prije mene i onda dođem na trening umoran, ubi me! Ali, drago mi je što su svi tu. Sada se tek osjećam kao kod kuće".

Za vrijeme utakmice Denvera i Dallasa, Nurkićeva porodica prikazana je u krupnom planu. Očekivano, najviše pažnje privukao je Nurkićev otac koji je odmah pobrao zanimljive reakcije komentatora. "O moj Bože, njegov otac je ogroman", riječi su jednog od njih...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.