Nurkićeva blokada koju je čula cijela dvorana
Foto: Screenshot

Gdje si pošao MVP?

Nurkićeva blokada koju je čula cijela dvorana

Portland Trail Blazersi su na svom parketu upisali pobjedu nad Oklahoma City Thunderom rezultatom 103:99, a sjajnu partiju je pružio i naš Jusuf Nurkić.

Nurkić je uz fantastičnog Damiana Lillarda koji je ubacio 36 poena, bio ključni igrač u pobjedi svoje ekipe.

Bh. centar je tako ubacio 25 poena, kojima je dodao i osam skokova, tri asistencije, tri ukradene lopte i dvije blokade, iako mu se mogla pripisati još jedna blokada.

Ipak, blokada koja mu je sigurno pripisana jeste ona na Russellu Westbrooku. MVP regularnog dijela prošle NBA sezone je krenuo u karakterističan prodor, ali ga je u reketu sačekao Jusuf Nurkić i silovito blokirao. Zaista sjajan potez našeg centra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi