Nurkićeva najbolja partija od dolaska u NBA, Denver poražen

Bh. košarkaš sve bolji i bolji

Nurkićeva najbolja partija od dolaska u NBA, Denver poražen

Jusuf Nurkić odigrao je u noći sa petka na subotu svoju treću utakmicu za Denver Nuggets. Mladi bh. košarkaš je protiv Phoenixa pružio i više nego dobru partiju i, prema nekim ocjenama, bio najistaknutiji pojedinac u svom timu.

Za 25 minuta provedenih na terenu, Nurkić je uz šut 4 od 7 sakupio osam poena što je u ove tri utakmice najviše do sada uz daleko najbolji procenat šuta iz igre, a tome je dodao i dvanaest skokova, u kojem je segmentu već standardno dobar. Nurkić je na parketu proveo najviše vremena u svojoj ekipi.

Phoenix je slavio pobjedu protiv Denvera rezultatom 97:89 u utakmici koju je obilježio povratak Danila Galinarija na teren. On je bio najefikasniji u redovima poraženog tima sa sedamnaest poena dok su Phoenix sa po dvanaest poena do pobjede vodili Markief Morris i Goran Dragić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.