Nurkićeva noć za zaborav, Denver razbijen u Memphisu
Foto: ESPN

Nuggetsi se nisu proslavili

Nurkićeva noć za zaborav, Denver razbijen u Memphisu

E. Škorić

Košarkaši Denver Nuggetsa razbijeni su u Memphisu od Grizzliesa (99:69), a očajnu noć je imao naš reprezentativac Jusuf Nurkić.

Grizzliesi najbolje partije pružaju kod kuće, gdje su doživjeli svega pet poraza u 25 utakmica. Mnogi, pa tako ni Nuggetsi nisu uspjeli da prirede iznenađenje u gostima kod ponajbolje defanzivne ekipe.

Počelo je loše po goste iz Denvera, koji su u prvoj četvrtini, dakle u 12 minuta, ubacili svega 11 poena. Nemoćni su bili Nuggetsi u napadu, djelovali su bezidejno i ugalvnom su promašivali sve i svašta. Nažalost, ni Nurkića večeras nije služio šut, pa je u tom periodu promašio sva četiri pokušaja.

Prva četvrtina okončana je rezultatom (26:11) i, premda je NBA nepredvidiv i nikada nije gotovo, činilo se da smo ipak prerano saznali pobjednika.

U drugoj četvrtini puno bolje izdanje Denvera. Ravnopravno su se gosti nosili sa Grizzliesima, ali nisu mogli da spuste razliku na manju od 12 poena. Gubili su i po 19 razlike, ali su na odmor otišli sa, kada se sve sagleda, pristojnih minus 15 (50:35). Nakon što su u prvoj ubacili tek 11 poena, gosti su u drugoj ubacili 24 poena (24:24).

Ništa se na parketu nije promijenilo ni u trećoj četvrtini. U lakšem ritmu je Memphis održavao dobru prednost, Nuggetsi nisu ponajprije puno napravili u napadu, a još manje su smogli snage da zaustave Marca Gasola, Zacha Randolpha i ostatak razigranih Grizzliesa.

Prednost superiornog domaćina rasla je iz minute u minutu i sve je bilo gotovo nakon treće četvrtine pošto je rezultat glasio 74:49.

Nurkić je dobio priliku i početkom zadnje dionice, kada je sve već bilo gotovo. ali je ubrzo izašao zbog novog prekršaja.  Na kraju je Nurkić promašio svih sedam pokušaja, ali je imao šest skokova (tri defanzivna i tri ofanzivna), te jednu asistenciju za Wilsona Chandlera, koju morate pogledati.

Koliko su očajni bili gosti, najbolje ilustrira podatak da su najefikasniji bili Chandler i Kenneth Faried sa po 10 poena i da su imali 16 izgubljenih lopti, te ubačena dva od 26 pokušaja za tri poena.

Zach Randolph je igrač utakmice sa 15 poena i 17 skokova, a pored njega u ekipi Memphisa dobri su bili Beno Udrih i Courtney Lee, te Nick Calathes sa po 11 poena, Marc Gasol je ubacio 10 za svoj 30. rođendan.

Memphis je i dalje u vrhu Zapada (drugo mjesto) sa omjerom 34-12, dok je Denver 11. sa 19-28 i sve su manje šanse da će izboriti play-off u veoma jakoj konkurenciji (Phoenix, New Orleans, Oklahoma, Sacramento se također bore za osmo mjesto).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.