Nurkiću pravo bogatstvo za novi ugovor u Portlandu

Bh. centar ostaje u timu iz Oregona

Nurkiću pravo bogatstvo za novi ugovor u Portlandu

M. Šljivak

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić vjerovatno će potpisati novi ugovor s Portland Trail Blazersima.

Tim iz Oregona poslao je jučer Allena Crabbea u Brooklyn Netse u zamjenu za Andrewa Nicholsona, te su tako napravili prvi korak za ponudu dugogodišnjeg ugovora Jusufu Nurkiću.

Riješili su se četverogodišnjeg Crabbeovog ugovora vrijednog 75 miliona dolara, Nicholsona će otpustiti, pa će na plate za sezonu 2018/2019 imati na raspolaganju 110 miliona dolara.

Činjenica da Nurkić ulazi u četvrtu godinu NBA rookie ugovora omogućila mu je da potpiše novi višegodišnji i bogatiji ugovor.

Američki mediji tvrde kako se rukovodstvo Trail Blazersa upravo riješilo Crabbea da bi mogli bh. centru ponuditi višegodišnji ugovor i uskoro će dvije strane da sjedu za pregovarački stol. Pretpostavlja se da bi Nurkić mogao dobiti četverogodišnji ugovor vrijedan između 60 i 70 miliona dolara.

NBA timovi koji žele zadržati igrače koji su u posljednjoj godini rookie ugovora, moraju da finaliziraju pregovore s košarkašima do prvog dana nove sezone.

Svi igrači izabrani u prvoj rundi drafta 2014. godine koji ne postignu dogovore sa dosadašnjim ekipama, biće slobodni igrači u ljeto naredne godine.

Portland je prošle sezone bio jedna od ekipa koji je iskoristila ovo pravilo, pa su produžili saradnju sa CJ-jem McCollumom na još četiri sezone, a dali su mu 106 miliona dolara.

Bh. košarkaš je član Trail Blazersa postao u februaru ove godine. Odličnim igrama je zadivio sve, a prethodne dvije i po godine je bio član ekipe Denver Nuggetsa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi