Obala Slonovače ubacila 29 poena SAD-u, pobjede susjeda

SP za mlade

Obala Slonovače ubacila 29 poena SAD-u, pobjede susjeda

M. Šljivak

Češka Republika domaćin je Svjetskog prvenstva za košarkaše do 19 godina, a danas su odigrane utakmice prvog kola.


Očekivano, najubjedljiviju pobjedu ostvarile su Sjedinjene Američke Države, koje su u grupi D deklasirale Obalu Slonovače rezultatom 88:29. Kod Amerikanaca su se svi košarkaši upisali u strijelce, a najefikasniji je bio Winslow sa 14 poena. U ovoj grupi Kina je savladala Rusiju 71:69.

Hrvatska je predvođena Darijom Šarićem savladala Južnu Koreju 106:89. Iako rezultat ne govori tako, Hrvati su do pobjede došli teže od očekivanog, a presudila je treća četvrtina koju su dobili sa 33:16. Dario Šarić je ostvario triple-double u ovom susretu kojeg je završio sa 32 poena i po 12 skokova i asistencija. U još jednom susretu grupe A Španija je savladala Kanadu rezultatom 81:70.

Srbija je u okviru grupe C lagano savladala Brazil 65:50. Nikola Milutinov je predvodio Srbiju sa 15 poena, dok je centar sarajevskih Sparsa Đoko Šalić ubacio četiri poena za 16 minuta. U ovoj grupi Australija je pregazila Senegal 90:46.

U susretima grupe B Litvanija je savladala domaćina Češku 77:74, dok je Iran iznenadio Argentinu 84:73.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.