Obama se pokazao kao loš prognozer

NCAA March Madness

Obama se pokazao kao loš prognozer

Teme:

Predsjednik SAD-a, Barack Obama, nije bio dobar prognozer završnice NCAA March Madnessa. Pred početak najvećeg sportskog događaja u SAD-u, Obama je za ESPN dao svoju prognozu.

Od četiri ekipe koje je prognozirao da će se naći sljedeće nedjelje u Indianapollisu, tamo neće biti ni jedna od njih. Dvije su ispale već u drugom krugu, a dvije sinoć.

Obama je prognozirao da će se na Final Fouru naći Kansas, Kansas State, Kentucky i Villanova. Kansas Jayhawksi i Villanova su ispali već u drugom krugu, dok su sinoć ispali i Kansas State od Butlera (56:63) i Kentucky od West Virginije (66:73).

Međutim, nije sam Predsjednik SAD-a pogriješio u svojoj prognozi, nego i 75,8 posto ostalih anketara, koji su svoje glasove dali ovim timovima.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.