Obradović: Llull je fantastičan, igra u životnoj formi

Trener Fenerbahčea

Obradović: Llull je fantastičan, igra u životnoj formi

Ekipa Fenerbahčea u polufinalu Final Foura Eurolige igraće protiv madridskog Reala. Trener turskog tima Željko Obradović ističe da su Madriđani uvijek neugodan rival i da igraju odlično pod vodstvom Pabla Lasa.

"Real se odlično brani otkako je tim preuzeo Pablo Laso, to svi znaju. Imaju nekoliko novih igrača ali je sistem igre isti kao ranijih godina, dosta truda u odbrani i brza tranzicija za lake poene. Imaju visoke igrače, odlične šutere za tri poena, snažan ofanzivni skok. Igraju isto već pet godina", rekao je najtrofejniji evropski stručnjak.

Obradović je posebno pohvalio igru plejmejkera Sergija Llulla.

"Ima nevjerovatnu sezonu, toliko pogodaka u posljednjim sekundima. Može se reći da je radio na tome, to nije slučajnost. Nije pogodio jedan ili dva šuta, već praktično svaki put kada je odlučivano u posljednjoj sekundi. To pokazuje koliko je talentovan i vrijedan. Fantastičan je, svaka mu čast", izjavio je Obradović.

Završni turnir igra se u dvorani "Sinan Erdem" u Istanbulu, a Fener će nesumnjivo imati veliku podršku navijača.

"Znamo da ćemo imati veliku podršku navijača, što je uvijek dobro, ali sve zavisi od terena. Ako pobijediš, svi će reći pomogao ti je teren, ako izgubiš, reći će da si podlegao pritisku. Ja se nadam samo da sve prođe dobro. Nedavno sam se oduševio kako su navijači Reala reagovali kada je Leo Messi postigao gol za pobjedu Barcelone u velikom derbiju. To je sportski duh koji je potreban košarci. Zbog toga govorim našim navijačima da poštuju protivnike, posebno Real", zaključio je Obradović.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Meč između Fenera i Reala na rasporedu je narednog petka (20.30h). Prije njih snage će odmjeriti CSKA i Olympiacos.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi