Obradović: Moramo podići nivo igre protiv Panathe
Foto: EPA

Trener Fenerbahčea

Obradović: Moramo podići nivo igre protiv Panathe

Fenerbahče je teškom mukom savladao Barcelonu na domaćem terenu, u utakmici 30. kola Eurolige.

Tim koji sa klupe predvodi Željko Obradović slavio je tek nakon produžetka (68:65), te je regularni dio takmičenja okončao na petoj poziciji i tako zakazao četvrtfinalni okršaj sa Panathinaikosom.

"Imali smo mnogo izgubljenih lopti, na kraju ih je bilo 17. Dominirali smo u skoku, ali je naš procenat šuta bio veoma loš. Pronašli smo način da pobijedimo zbog velike želje i to je nešto što je dobro", rekao je trener Fenera Željko Obradović.

On je dodao da će njegov tim morati ispraviti određene greške pred start play-offa.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

"Jasno je da za prvu utakmicu play-offa moramo da se promijenimo, posebno kako igramo u napadu. Kada pogledamo statistiku, naša prednost u indeksu je 88-59, a na kraju smo pobijedili sa samo tri poena razlike, ne mogu da vjerujem u to. Znamo da nas čekaju prve dvije utakmice na gostovanju, moramo da se spremimo i nadam se da ćemo konačno biti zdravi. Još jednom moram da se zahvalim navijačima na sjajnoj podršci, pogurali su nas do pobjede", izjavio je najtrofejniji evropski trener.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi