Obradović na stolu imao dosad neviđenu ponudu
Foto: EPA

Odbio nevjerovatnu ponudu

Obradović na stolu imao dosad neviđenu ponudu

M. Šljivak

Željko Obradović je definitivno jedan od najboljih evropskih trenera svih vremena.

Srbijanski stručnjak je prije nekoliko dana s Fenerbahčeom došao do naslova prvaka Evrope, a to mu je ukupno deveti naslov Eurolige u karijeri.

Obradović je prije dolaska u Fener čak 13 godina vodio grčkog velikana Panathinaikos. Ipak, odlučio je otići 2012. godine, iako je nastolu imao nevjerovatnu ponudu.

Vlasnik Zelenih iz Atine  Dimitris Giannakopoulos ponudio mu je 25 procenata vlasništva kluba, ali je Obradović to lagano odbio.

Objasnio je i zašto je to učinio.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

"Ponosan sam na sve što sam učinio u Panathinaikosu. Nije bilo više razloga da ostajem. Panathinaikos će uvijek biti u mom srcu, ali sam želio da idem dalje", rekao je Obradović.

Odlazak mu se ponovo isplatio. Okupio je u Istanbulu zaista fantastičan tim i na kraju je se ponovo okitio titulom prvaka Evrope.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi