Obradović: Napravili smo sjajan posao

Trener Fenerbahčea nakon plasmana na Final Four

Obradović: Napravili smo sjajan posao

Košarkaši Fenerbahčea bili su ubjedljivi u četvrtfinalnoj seriji Eurolige protiv Panathinaikosa.

Nakon duplog brejka u Atini, Fener je slavio sigurnu pobjedu pred svojim navijačima (79:61) i sa maksimalnim skorom 3:0 obezbijedio plasman na Final Four u Istanbulu.

Trener turskog tima Željko Obradović istakao je da su njegovi igrači obavili sjajan posao, te se zahvalio navijačima na fantastičnom ambijentu.

"Odigrali smo veoma dobro u Atini i došli smo na svoj teren. Bio sam siguran da će Panathinaikos odigrati mnogo bolje, a takav je i bio slučaj u prvom poluvremenu. Tada su naš najveći problem bile izgubljene lopte. U trećem periodu, podigli smo nivo svoje igre i prelomili utakmicu. Hvala mojim igračima na odlično odrađenom poslu. Hvala navijačima koji su stvorili nevjerovatnu atmosferu, njihova podrška je posebna", rekao je Obradović po završetku meča.

Na Final Fouru će učestvovati i moskovski CSKA, koji je u gostima savladao Baskoniju rezultatom 90:88 i tako ostvario treću pobjedu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Večeras se sastaju Anadolu Efes - Olympiacos i Darussafaka - Real Madrid.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi