Obradović: Ovo je vrlo emotivno za mene

Nije krio emocije

Obradović: Ovo je vrlo emotivno za mene

Ekipa Fenerbahčea nakon velikog preokreta je pobijedila Panathinaikos u Atini (71:58), a trener Željko Obradović izjavio je da je zadovoljan igrom svog tima, kao i atmosferom u OAKA areni.

"Play-off mečevi su uvijek veoma, veoma teški. Pogotovo za mene jer sam u ovom klubu proveo mnogo godina. To je nešto što nikad nisam želio da se desi, da igram play-off seriju protiv Panathinaikosa. Ovo je vrlo emotivno za mene. Želim da se zahvalim svim ljudima u PAO na gostoprimstvu", rekao je Obradović.

Turski tim je na poluvremenu imao 14 poena zaostatka (42:28), ali je sjajnom igrom u nastavku došao do rezultatskog preokreta i vodstva od 1:0 u četvrtfinalnoj seriji Eurolige.

"Odbrana je bila agresivnija i način na koji smo odigrali u defanzivi dao nam je povjerenje i u napadu. Domaća ekipa postigla je samo 16 poena u nastavku, što nije uobičajeno sa kvalitetom koji imaju, ali događa se", istakao je najtrofejniji evropski trener svih vremena.

"Znamo da će biti teško u nastavku serije i ovaj rezultat ništa ne mijenja. Ako želite da odete na Final Four morate da dobijete tri utakmice. Očekujem tešku utakmicu u četvrtak", dodao je Obradović.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Podsjetimo, srbijanski stručnjak je u Panathinaikosu proveo 13 godina, osvojio je pet titula prvaka Evrope, 11 puta je bio prvak Grčke i sedam puta osvajač nacionalnog kupa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi