Obradović: Turska liga je najjača liga Evrope

Trofejni stručnjak

Obradović: Turska liga je najjača liga Evrope

D. Rakanović

Srbijanski stručnjak Željko Obradović na klupi Fenerbahčea imao je sezonu iz snova. 

Fener je osvojio triplu krunu, a Obradović je u razgovoru za turske medije da mu je najvažniji bio trofej Eurolige, koji je Fenerbahče osvojio prvi put u istoriji.  

"Sva tri trofeja imaju svoju važnost, ali najvrijedniji mi je trofej Eurolige. To što smo uspjeli da obradujemo milione ljudi me čini jako sretnim. Radujem se i za svoje igrače jer znam koliko su se trudili i radili. Radujem se i za klub jer smo ispisali istoriju. Imati u vitrinama trofej turske lige i kupa je vrlo dobro. Ovo je bila najbolja sezona“ , rekao je Obradović za Fenerbahce Dergisi.

"Najveća motivacija mi je to što volim svoj posao. Kada volite ono što radite, sve ćete prihvatiti bez nervoze. A da bi neko postao uspješan, potrebno je dosta vremena i rada. Kada sam odlučio da postanem trener shvatio sam da onog danas kad stanem pred igrače da ću morati da budem spreman na svako pitanje koje će mi postaviti. Na taj način će me cijeniti i ukazivati poštovanje. Sve počinje na taj način. Svjesni su mog znanja i imaju povjerenja u mene“, rekao je Obradović. 

Trofejni stručnjak istakao je koji je bio ključni momenat u sezoni.

"Prema mom mišljenju, turska liga je najjača liga Evrope. Često se poredi sa španskom ligom, ali smatram da je ovdje najbolje. Ovo je vrlo zahtjevna i kvalitetna liga. Prelomni trenutak sezone smo doživeli u utakmici protiv Gaziantepa, prije nego što smo počeli play-off seriju sa ekipom Panathinaikosa. Na poluvremenu smo gubili 24 poena razlike, a kad smo se vratili na parket, čitava dvorana je bila na nogama sve vrijeme i pružala podršku. Na kraju smo pobijedili“, rekao je Obradović.

Na kraju je dao savjete mladim igračima koji su na početku karijere. 

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

"Moj savet mladim igračima jeste da vrijedno rade i da vjeruju u sebe. Potrebno je da se nametnu treneru i da vjeruju u sebe onoliko koliko ja vjerujem u njih“ , zaključio je Obradović. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi