Očajna Barcelona deklasirana u Valenciji
Foto: EPA

ACB liga, četvrtfinale

Očajna Barcelona deklasirana u Valenciji

M. Šljivak

Košarkaši Valencije pobijedili su Barcelonu 83:61 u prvom meču četvrtfinala ACB lige.

Valencia je kao favorit ušla u ovaj meč i na kraju su na parketu pokazali zašto je tako, jer su potpuno razbili veliku Barcu.

Krenuli su domaći žestoko u meč i na otvaranju su stekli osam poena prednosti, 10:2. Ipak, Barca se vratila i nakon prve dionice rezultat je bio neriješen, 15:15.

Međutim, ostatak meča je potpuno pripao Valenciji. Već do poluvremena su stekli 15 poena prednosti (41:26), a u nastavku je domaći tim samo povećavao rezultat iz napada u napad. U jednom trenutku razlika je iznosila i 29 poena, a na kraju je Valencia slavila pobjedu od 22 razlike, 83:61.

Bojan Dubljević je predvodio domaće sa 16 poena u ovom meču i to za svega 20 minuta na parketu, dok je s druge strane Tyrese Rice ubacio 14 koševa.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Naredni meč se igra za pet dana u Barceloni, a Valencia će eventualnom pobjedom ući u polufinale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi