Očajna Barcelona doživjela tešku blamažu

Baskonia pobijedila Barcu

Očajna Barcelona doživjela tešku blamažu

M. Šljivak

Košarkaši Barcelone večeras su doživjeli pravu blamažu u susretu 20. kola Eurolige. U Blaugrani je uvjerljivu pobjedu slavila ekipa Baskonije rezultatom 93:79.

Do same završnice prvog dijela utakmica je bila neizvjesna. Barca je imala poen prednosti 43:42, ali je potom uslijedila serija od 11:0 gostiju iz Vitorije koji su na odmor otišli sa deset poena prednosti, 53:43.

Nastavak meča donosi poptunu dominaciju gostujućih košarkaša. Imali su čak 25 poena prednosti u jednom trenutku, a nakon 30 minuta igre su imali plus 20, 83:63.

Bez većih problema su košarkaši Baskonije priveli meč kraju. Barca je izgledala potpuno nemoćno i gosti su na kraju zasluženo slavili.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Shane Larkin je kod gostiju bio najefikasniji sa 18 peona, dok je kod Barcelone Tyrese Rice ubacio 15.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi