"Od klupe do doigravanja"

Lillard i McCollum o Jusufu Nurkiću

"Od klupe do doigravanja"

M. Šljivak

Portland Trail Blazersi napravili su nevjerovatan posao angažovanjem bh. košarkaša Jusufa Nurkića.

Doveli su momka s klupe Denver Nuggetsa, a upravo je sinoć Nurkić demolirao nekadašnji tim sa 33 poena i 16 skokova.

Iako su nakon njegovog dolaska bili veoma skeptični, glavne zvijezde Blazersa Damian Lillard i CJ McCollum danas u hvalospjevima govore o bh. košarkašu.

Postali su veoma dobri prijatelji s njim i zajedno čine fantastičan trio koji vodi Portland do play offa.

Lillard je otkrio zanimljiv potez kojeg je Nurkić napravio pred meč protiv nekadašnjeg tima i hvalio je ono što je Big Nurk napravio.

"Veoma je samokritičan, jer mu je sve ovo jako bitno. Pred meč je svratio do mene i rekao mi: 'Trebam te sutra'. Znao sam da mu je stalo i da silno želi dobiti ovaj meč. Smirio sam ga i rekao mu da će odraditi dobar meč", rekao je Damian Lillard.

CJ McCollum također odlično sarađuje s bh. centrom na parketu. I on je imao samo riječi hvale za Nurka.

"Otkako je došao stalno napreduje. Sada imamo i slogan za njega. Od klupe do doigravanja", našalio se McCollum.

Nurkić je od dolaska u Trail Blazerse na prosjeku od preko 15 poena i 10 skokova po meču i iz utakmice u utakmicu pruža zaista fantastične partije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi