"Odigrali smo najlošiju odbranu u sezoni"

Dejan Radonjić nakon ubjedljivog poraza u Madridu

"Odigrali smo najlošiju odbranu u sezoni"

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić izjavio je da je njegov tim sinoć odigrao jednu od najlošijih utakmica u sezoni i da je posebno zakazao u defanzivi.

Crveno-bijeli su doživjeli ubjedljiv poraz u gostima kod Reala (98:68) u okviru 25. kola elitnog takmičenja i sada zauzimaju sedmu poziciju (14-11), sa dvije pobjede više u odnosu na devetoplasiranu Darussafaku.

"Real je bio izvrstan, a mi smo odigrali najgoru odbranu u dosadašnjem dijelu takmičenja. Ubacili su nam 63 poena za 20 minuta. Napravili su veliku razliku i kontrolisali utakmicu u drugom poluvremenu. Sve čestitke Madridu na sjajnoj utakmici", rekao je Radonjić.

"Rekao sam igračima poslije prve četvrtine da pokušamo da popravimo odbranu i nastavimo da igramo. Naša defanziva je bila užasna, a Real je igrao sjajno. Nadali smo se da ćemo se poboljšati u drugom, željeli smo da igramo, ali su Madriđani bili na visokom nivou. Ovo je bilo loše veče za nas", dodao je on.

U narednom kolu crveno-bijeli će gostovati Armaniju, a eventualnom pobjedom napravili bi veliki iskorak ka plasmanu u četvrtfinale.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi