Odlazak na ručak Amerikanca koštao ugovora
Foto: EPA

Early dobio otkaz u AEK-u

Odlazak na ručak Amerikanca koštao ugovora

M. Šljivak
Teme:

Nekadašnji NBA igrač Cleanthony Early potpisao je nedavno ugovor s grčkim AEK-om.

Međutim, njegova epizoda u grčkom timu trajala je samo nekoliko dana, a Early je dobio otkaz jer je vegetarijanac.

AEK je prethodnih dana boravio na turniru u belgijskom gradu Charleroiju. Early je otišao od ekipe tražeći mjesto gdje može jesti hranu koja mu je potrebna. Jasno je rekao menadžeru tima da nema namjeru da izađe na parket sve dok ne bude imao ono što traži, a u grčkom timu su ovo procijenili kao kršenje discipline.

Pokušali su razgovarati s njim. Međutim, on je odlučio da se ne pojavi na treningu pravdajući to činjenicom da je otišao na ručak i da ne želi trenirati ako mu tijelo nije spremno.

Navodno, dolaskom u AEK i nepravilnom ishranom na koju nije navikao, izgubio je nekoliko kilograma i nije imao namjeru da igra sve dok mu klub ne osigura vegetarijansku hranu.

Nakon svega odlučeno je da se ugovro s američkim košarkašem okonča, a kompletan razgovor je ovaj 26-godišnji krilni igrač postavio na Twitter.

Early je u redove AEK-a došao iz NBDL lige. Igrao je za Santa Cruz Warriorse, a ranije je nastupao za Weschester i New York Knickse, koji su ga draftovali kao 34. pik na draftu 2014. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi