Odlična partija Bremera

Eurochallenge

Odlična partija Bremera

U utakmicama četvrtog kola Eurochallengea naši igrači nisu imali mnogo uspjeha. Najbolju utakmicu je odigrao Ernest Bremer koji je zamalo ostao bez triple-double učinka.

Od klubova iz NLB lige niko nije uspio slaviti pobjedu. Poraženi su i Zagreb, Budućnost i FMP, kojem je ovo bio tek prvi poraz. Gordić i Mašić su bili solidni.

U grupi I pobjede su slavili Krasnye i Gottingen i tako došli vrlo blizu prolaska u naredni krug. Krasnye je bio bolji od Eiffel Towersa na svom parketu sa ubjedljivih 77:47 uz odličnu partiju bh. reprezentativca Ernesta Bremera (11 poena, 10 asistencija, 7 skokova). Gottingen je slavio u gostima kod Ael Proteasa sa 97:90.

U grupi J su se desila dva iznenađenja. Liege je upisao svoju prvu pobjedu u gostima kod Zagreba (94:79), dok je FMP doživio prvi poraz od Artlanda sa 82:72. Prvo ime Zagreba bio je Luka Zorić sa 21 poenom, Ante Mašić je upisao 2 poena i 5 skokova, a kod Liegea je Andrija Stipanović upisao 4 poena i 3 skoka. Kod FMP-a se osjetilo neigranje Filipa Čovića, a najbolji je bio Mladen Jeremić sa 14 poena.

Scavolini je četvrtom pobjedom nad Apoelom (78:69) osigurao prolazak u četvrtfinale u okviru grupe K. Erik Wiliams je sa 16 poena i 8 skokova bio najbolji kod Scavolinija. U drugoj utakmici ove grupe Budućnost je doživjela težak poraz na gostovanju kod Chalona (87:59). Nemanja Gordić je kod Budućnosti ubacio 10 poena.

Pobjedom nad Eniseyom (103:87), Roanne je došao vrlo blizu prolaska u četvrtfinale u grupi L. Sjajni Nsonwu je kod Roannea upisao 17 poena i 12 skokova. Domaću pobjedu u ovoj grupi je upisao i Antwerpen protiv Banvita sa 72:59. Lance Williams je upisao 10 poena kod Banvita.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije