Odlična partija Marice Gajić, Girne upisao novi poraz

Novi dabl dabl bh.reprezentativke

Odlična partija Marice Gajić, Girne upisao novi poraz

E. Dindić

U okviru 12.kola prvenstva Turske za košarkašice Girne Univerzitet na svom parketu dočekao je slavni Fenerbahce.

Girne Univerzitet naše reprezentativke Marice Gajić na svom parketu dočekao je slavni Fenerbahce i upisao novi poraz. Od prvog minuta gošće nisu dopuštale iznenađenje, te angažovanom igrom u odbrani, iz minute u minutu povećavale prednost.

Na kraju slavile su i više nego ubjedljivu pobjedu rezultatom 76:56, te sa punim pravom pokazale su zašto su jedan od najboljih timova Europe, te da i ove godine sve sem nove titule u prvenstvu Turske ne zadovoljava. 

Naša reprezentativka Marica Gajić ponovo je pružila sjajnu partiju. Za 33.minute koliko je provela na parketu postigla je 12 poena i dodala 12 skokova  te ponovo bila najbolja košarkašica u svom timu.

Marica Gajić igra sjajnu sezonu u Turskoj i trenutno je na prosjecima od 17 poena i 11,2 skoka po utakmici.

Sljedeće 13.kolo prvenstva Turske na rasporedu je 14.1.2016 kada Girne Univerzitet ide u goste ekipi Hataya. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti