Odlična partija Muse u ubjedljivoj pobjedi Cedevite

Hrvatska A-1 liga

Odlična partija Muse u ubjedljivoj pobjedi Cedevite

Košarkaši Cedevite su danas u 12. kolu hrvatske A1 lige upisali i više nego ubjedljivu pobjedu nad Alkarom rezultatom 111:71.

Od samog početka utakmice vidjelo se da je Cedevita neuporedivo bolji tim od večerašnjeg protivnika, a Zagrepčani su u prvom poluvremenu postigli čak 70 poena naspram samo 24 Alkara.

Domaći tim je tako u drugo poluvrijeme ušao s prednošću od skoro 50 poena razlike, a sve što su gosti uspjeli uraditi do kraja utakmice jeste malo smanjiti zaostatak i spasiti se totalne katastrofe.

Odličnu partiju u dresu pobjedničkog tima pružio je naš reprezentativac Džanan Musa, koji je za 23 minute na terenu postigao 20 poena uz šut iz igre 9 od 14.

Musa ipak nije bio najefikasniji igrač utakmice jer je njegov saigrač Rogić postigao 21 poen, a istakao se i Buljević sa 18 ubačenih poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi