Odlična partija Nurkića, Lakersi slavili u Denveru

Šesnaest poena madog bh.centra

Odlična partija Nurkića, Lakersi slavili u Denveru

Denver Nuggetsi igraju jednu od svojih lošijih sezona, a potvrda za to je i sinoćnja utakmica protiv LA Lakersa, koji su ove sezone takođe daleko od prave forme, ali daleko od od ply-offa.

Sjajni Kobe Bryant je predvodio sinoć svoj tim do svoje desete ovosezonske pobjede. Crna mamba je ubacila 23 poena, što je bio ključan statistički podatak za pobjedu ekipe iz Los Angelesa rezultatom 111:103, pogotovo kada mu se doda po 11 skokova i asistencija kojima je najbolji košarkaš Lakersa kompletirao triple-double učinak.

Ono što svakako može da veseli sve fanove NBA lige iz Bosne i Hercegovine, a pogotovo one našeg mladog centra Jusufa Nurkića je njegova sjajna partija u meču protiv Jezeraša. Popularni Juka je 2014. godinu zaključio gotovo na najbolji mogući način, neostajala je jedino pobjeda.

Nurkić je za nešto više od 27 minuta provedenih na parketu ubacio 16 poena, uz šut iz igre 7/10. Poenterski učinak sa ovoga meča je novi Nurkićev najbolji u NBA karijeri. Pored toga sjajni bh. košarkaš zabilježio je i osam skokova, te dvije asistencije. 

Zajedno sa Lawsonom Nurkić je bio najefikasniji igrač svog tim. Nuggetsi svoju narednu utakmicu igraju 1. januara, a gostovat će kod Bullsa.

Rezultati:
Orlando Magic - Detroit Pistons 86:109
Atlanta Hawks - Cleveland Cavaliers 109:101
Chicago Bulls - Brooklyn Nets 82:96
Memphis Grizzlies - San Antonio Spurs 95:87
New Orleans Pelicans - Phoenix Suns 110:106
Dallas Mavericks - Washington Wizards 114:87
Denver Nuggets - Los Angeles Lakers 103:111
Utah Jazz - Minnesota Timberwolves 100:94
Portland Trail Blazers - Toronto Raptors 102:97 (nakon produžetaka)
Golden State Warriors - Philadelphia 76ers 126:86

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.