Odlična partija Šćekića

BEKO Basketball Bundesliga

Odlična partija Šćekića

Brose Baskets Bamberg i Skyliners nalaze se pred plasmanom u polufinale njemačkog košarkaškog prvenstva, dok su ostale dvije serije poravnate na 1-1.

Aktuelni prvak Oldenburg, kojeg s klupe predvodi naš Predrag Krunić, poražen je na gostovanju kod Braunschweiga sa 73:65 i serija se sada poravnata na 1-1.

U redovima Oldenburga sjajnu utakmicu je odigrao naš Marko Šćekić, koji je upisao 18 poena i 8 skokova uz sjajan šut iz igre 9/11. Identičan procenat šuta je imao i najbolji igrač pobjedničkog tima Jason Cain, koji je ubacio 20 poena uz 8 skokova.

Najveće razočarenje predstavlja berlinska Alba koja je i u drugoj utakmici poražena od Skylinersa sa 76:63 i sada gubi sa 2-0 u seriji. Derrick Allen je sa 19 poena bio nazaustavljiv za odbranu Albe u čijim redovima je najbolji bio Adam Chubb sa 18 poena i 5 skokova.

Tibor Pleis sa 18 poena i 10 skokova, te Predrag Šuput sa 16 poena i 5 skokova, predvodili su Brose Baskets  do pobjede protiv Telekom Bonna (83:71) i vodstva od 2-0 u seriji. Pobjednik Eurochallenge kupa Gottingen poražen je ubjedljivo u Bremerhavenu (91:72) i serija je sada poravnata na 1-1. Andrew Drevo i Louis Campbell su sa po 19 poena bili najbolji kod Bremerhavena, a Taylor Rochestie sa 18 kod Gottingena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.