Odlični Đedović nije bio dovoljan Bayernu u Rusiji

Bavarci se oprostili od Eurolige

Odlični Đedović nije bio dovoljan Bayernu u Rusiji

Minhenski Bayern večeras je u okviru posljednjeg kola TOP 16 faze gostovao kod Lokomotiva iz Krasnodara. Domaćin je slavio rezultatom 84:75. 

Lokomotiv Kuban je bolje otvorio utakmicu, pa je nakon deset minuta igre ekipa iz Rusije imala pet poena prednosti. Rezultat je bio 21:16. Mnogo bolja igra ruske ekipe i u nastavku prvog poluvremena. Domaćin je drugu četvrtinu riješio u svoju korist rezultatom 25:17 i na odmor otišao sa veliki 13 poena prednosti. 

U trećoj četvrtini igralo se koš za koš, a još jednom su se bolje snašli košarkaši Lokomotiva, pa je domaćin u posljednjih deset minuta ušao sa 15 poena prednosti. Bavarci su se u posljednjoj četvrtini uspjeli vratiti, pa je rezultat minutu prije kraja susreta bio 76:73 za domaćina. Lokomotiva je u penal završnici uspjela sačuvati prednost i slaviti 84:75. 

Najefikasniji u redovima domaćina bio je Krunoslav Simon sa 18 poena, dok je isto toliko dodao Derrick Brown. U redovima gostujućeg tima najbolji je bio naš Nihad Đedović sa 16 poena, uz šut 6-9 za dva i 1-1 za tri poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.