Odom i Dallas raskinuli saradnju

Odom i Dallas raskinuli saradnju

E. Škorić

Samo četiri mjeseca trajala je saradnja između košarkaškog krilnog centra Lamara Odoma i aktuelnog NBA prvaka Dallas Maverciska.

Odom je u redove Dallasa prije svega četiri mjeseca stigao iz Los Angeles Lakersa, ali je igrač u izjavi za ESPN otkrio da je završio saradnju s novim klubom.

"Mavericksi i ja smo sporazumno dogovorili da je u interesu obje strane da se ja udaljim od momčadi. Žao mi je što se stvari nisu razvile bolje po obje strane, ali želim Mavericksima uspjeh u odbrani naslova", rekao je Odom za ESPN.

Kako navode američki mediji, Odom neće zaigrati do kraja sezone za Dallas, a nema pravo niti izabrati drugi klub. Tek na ljeto će potencijalni kupci otkupiti njegov ugovor od Dallasa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.