"Odsustvo Vujoševića utjecaće na motivaciju bh. igrača"

Selektor selekcije Armenije Nikša Bavčević

"Odsustvo Vujoševića utjecaće na motivaciju bh. igrača"

D. Rakanović

Selektor reprezentacije Armenije Nikša Bavčević smatra da će odsustvo Duška Vujoševića na klupi Bosne i Hercegovine dodatno motivisati našu selekciju. 

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Armeniji igra posljednju utakmicu pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine, a pobjednik ovog duela će se plasirati u kvalifikacije.  

''Bosna i Hercegovina je veoma nezgodan protivnik, imali smo velikih problema sa njima u prvoj utakmici. Naša reprezentacija je pod ogromnim pritiskom jer je ovo posljednja i odlučujuća utakmica. Oni imaju mnogo više internacionalnog iskustva od nas, ali s druge strane, tražićemo pomoć od naših navijača. Nadam se da će napuniti dvoranu jer ova utakmica privlači veliki interes navijača u Armeniji'', rekao je Bavčević. 

On je posebno istakao mladog Džanana Musu kojeg vidi kao glavnu prijetnju u večerašnjem duelu.  

"Džanan Musa je budući NBA igrač. U prošlom susretu nam je zadavao mnogo problema i naš prioritet će biti da ga zaustavimo", rekao je Bavčević.

Selektor Duško Vujošević nije otputovao sa reprezentacijom zbog velikih zdravstvenih problema, a njegovo mjesto će zauzeti njegov prvi pomoćnik Mensur Bajramović. 

''Nažalost selektor BiH ima zdravstvenih problema i neće biti na utakmici. Poznajemo se dugo i odličan je trener. Mislim da će njegovo odsustvo utjecati na motivaciju igrača Bosne i Hercegovine, ali posebna motivacija za ovaj duel nije potrebna'', zaključio je Bavčević. 

Duel između Armenije i BiH igra se od 18 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi