Oklahoma bez KD-a poražena, Davis nezaustavljiv

NBA liga

Oklahoma bez KD-a poražena, Davis nezaustavljiv

E. Škorić

Miami Heat je i bez svoje dvojice glavnih igrača, Dwaynea Wadea i Chrisa Bosha, uspio da savlada Boston Celticse sa 100:84, a podsjetimo da za goste nije igrao Rajon Rondo, playmaker koji je trejdovan u Dallas Maverickse.

U izostanku spomenutog dvojca, briljirao je Luol Deng sa 23 poena, Ennis je ubaciao 16, a Cole 15 poena. Zeller je sa 22 poena bio najefikasniji u Bostonu, kome je ovo bio 15. poraz u sezoni i trenutno je jedno mjesto udaljen od play-offa. Miami je sedmi sa 13-15 omjerom.

Philadelphia je priredila iznenađenje pobijedivši u gostima Orlando Magic sa 96:88. Treća pobjeda za 76erse i treća u gostima. Sjajni Michael Carter-Williams je ubacio 21 poen, na drugoj strani Victor Oladipo 23, a crnogorski centar Nikola Vučević 19 uz 17 skokova.

Zanimljivo je bilo u duelu Kinga i Lakersa u Sacramentu. Kobe Bryant se ispromašivao iako je meč završio sa 25 poena, a Lakersi su poraženi sa 108:101 iako su dobar dio utakmice imali vodstvo. DeMarcus Cousins je predvodio Kingse sa 29 poena i 14 skokova. Efikasniji od Crne mambe u timu iz Los Angelesa bio je jedino Nick Young sa 26 poena.

Kingsi su 11. ekipa Zapada sa 8-19 omjerom, Lakersi 13. sa istim omjerom. Phoenix Sunsi su sa 104:92 slavili u Washingtonu protiv Wizardsa, gdje su u potpunosti zakazali Bradley Beal i John Wall. 

Bledsoe i Morris sa po 17, odnosno Dragič sa 16 poena vodili su Sunse do važne pobjede, dok je Butler kod domaćih ubacio 16, a Seraphin također 16. Beal i Wall ubacili su po 14.

Indiana Pacersi su u Minnesoti bili bolji od Timberwolvesa sa 100:96. Miles je briljirao u pobjedničkom timu sa 28 poena, na drugoj strani Williams je ubacio 24, a Muhammad 21 poen. 

Dobru utakmicu igrali su Oklahoma City Thunder i New Orleans Pelicansi. Bez Kevina Duranta Oklahoma nije uspjela da ostvari pobjedu iako je Russel Westbrook opet briljirao sa 28 poena i osam asistencija. Nevjerovatni centar Anthony Davis je bio ključ pobjede Pelicansa sa 38 poena i devet skokova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.