Oklahoma bez play-offa, Bogdanović spasio Netse

NBA liga

Oklahoma bez play-offa, Bogdanović spasio Netse

E. Škorić

Oklahoma Thunder City nije uspjela da se plasira u play-off NBA lige.

Loš početak sezone na kraju je koštao Oklahomu nastupa u play-offu. Uzdali su se u Thunder Cityju u eventualni poraz New Orleansa od San Antonio Spursa, no Pelicansi su sinoć dobili taj meč i zadržali osmo mjesto na Zapadu.

Oklahoma je sa 138:113 slavila kod Minnesote Timberwolvesa, koji su nanizali 12 poraza i na kraju dospjeli na zadnje mjesto Zapadne konferencije, što su svakako i htjeli zbog bolje pozicije na NBA draftu.

Russell Westbrook ubacio je 37 poena, bio je ponovo sjajan, no uzalud… Kevin Martin je u timu domaćih ubacio 29 poena.

Anthony Davis je sa 31 poenom i 13 skokova vodio Pelicanse do trijumfa nad Spursima (108:103). Zanimljivo da su Pelicansi imali i preko 20 poena prednosti nad aktuelnim prvacima u pojedinim trenucima utakmice. 

Na Istoku se u play-off provukao Brooklyn, koji je sa 101:88 bio bolji od Orlanda, a na ruku im je išao poraz Indiane u Memphisu (95:83). Sjani hrvatski košarkaš Bogdanović ubacio je čak 28 poena za Netse, dok je Vučević kod Orlanda ubacio 26 poena uz 11 skokova.

Marc Gasol je briljirao za Grizzliese, pa je Pacersima ubacio čak 33 poena uz 13 skokova, dok je Miles na drugoj strani ubacio 26 poena. Houston Rocketsi su sa 117:91 razbili Utah Jazz, a najefikasniji na meču bio je James Harden sa svega 16 poena i 11 skokova.

U derbiju Zapadne konferencije Dallas je sa 114:98 porazio Portland Trail Blazerse. Chandler je bio najbolji kod Mavericksa sa 22 poena i 15 skokova, dok je Aldridge kod gostiju ubacio 19 poena, a Lillard 17.

Chicago Bullsi su u derbiju Istoka sa 91:85 savladali Atlantu Hawkse uz 23 poena Brooksa i 21 poen Butlera. Schroder je za Atlantu ubacio 21 poen. Cleveland Cavaliersi su nakon produžetaka, rezultatom 113:108, savladali Washington Wizardse.

Za kraj donosimo listu ekipa koje će igrati u play-offu:

Zapad: Golden State, Houston, Los Angeles Clippers, Portland, Memphis, San Antonio, Dallas, New Orleans.

Istok: Atlanta, Cleveland, Chicago, Toronto, Washington, Milwaukee, Boston, Brooklyn.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.