Oklahoma bolja od Memphisa, Toronto savladao Detroit

Westbrooku malo nedostajalo za triple-double

Oklahoma bolja od Memphisa, Toronto savladao Detroit

D. Rakanović

Oklahoma je noćas na gostujućem parketu u neizvjesnoj utakmici savladala Memphis sa 103:100. Opet je prvo ime utakmice bio Russell Westbrook kojem je malo nedostajalo za novi triple-double.

Upravo je Westbrook stavio utakmicu van dometa Memphisa trojkom 14 sekundi prije kraja za 101:97. Uspio je Memphis vratiti trojku pogotkom Harrisona, ali je Westbrook bio siguran oba puta sa linije slobodnih bacanja u posljednjoj sekundi utakmice.

Russ je ponovo odigrao fenomenalnu partiju postigavši 45 poena, uz 10 asistencija i devet skokova. Pratio ga je Victor Oladipo sa 15 poena. 

U poraženom sastavu Mark Gasol je ubacio 23 poena, dok je Zach Randolph postigao 20, a Tonny Allen 14.

Toronto Raptorsi su na gostovanju u uzbudljivoj utakmici savladali Detroit rezultatom 105:102.

Jonas Valanciunas je pogodio jedno od dva bacanja na sedam sekundi do kraja za 105:102. Detroit je u preostalom vremenu imao šansu da izjednači, ali je Tobias Harris promašio šut za tri poena. 

Kyle Lowry predvodio je Raptorse sa 27 poena i 10 asistencija. Valancuinas je dodao 19 poena, a Cory Joseph 15. DeMar Derozan je imao double-double učinak sa 12 poena i 10 asistencija. 

Kod Detroita su se istakali Harris i  Ish Smith sa po 16 poena. Marcus Morris je ubacio 15 poena. Andre Drummond je imao double-double učinak sa 11 poena i 14 skokova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi