Oklahoma napravila break u San Antoniju
Foto: EPA

Aldridge nije mogao sam

Oklahoma napravila break u San Antoniju

Nakon što su u prvoj utakmici doživjeli debakl, Thunderi su sinoć u San Antoniju uspjeli savladati Spurse sa 98:97 i tako izjednačiti na 1:1 u polufinalnoj seriji Zapada.

Od starta utakmice se dalo naslutiti da će ovo biti dobra noć za Duranta, Westbrooka i ostale. Oklahoma je u prvoj dionici slavila sa 29:21, da bi u narednoj Spursi uspjeli smanjiti rezultatski zaostatak, a potom i povesti. Oklahoma je do kraja poluvremena zaigrala nešto bolje i vratila prednost, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 53:56.

Gosti su i većim dijelom treće četvrtine bili bolji tim i u jednom momentu su imali +11, ali su se do završetka ove dionice Spursi vratili u potpuni egal (76:77). Ipak, do kraja utakmice igrači Gregga Popoviča više nisu uspijevali da povedu, Oklahoma je iskontrolisala utakmicu i na kraju došla do zlata vrijednog trijumfa.

Oklahomu su do pobjede u AT&T Centru vodili Westbrook i Durant sa 29, odnosno 28 poena, dok je u redovima Spursa ubjedljivo najraspoloženiji bio Aldridge. Sjajni košarkaš San Antonija je za 43 minute provedene na terenu ubacio 41 poen, ali je i to bilo nedovoljno da se upiše novi trijumf.

Polufinalna serija se nakon ove utakmice seli u Oklahomu, gdje će za četiri noći biti odigran treća utakmica ovog zanimljivog polufinala.

NBA, Playoff:

San Antonio Spurs - Oklahoma City Thunder 97:98

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi