Oklahoma povukla Abrinesa sa Eurobasketa
Foto: EPA

Iz predostrožnosti

Oklahoma povukla Abrinesa sa Eurobasketa

E. Škorić

Košarkaš Oklahoma City Thundera Alex Abrines neće nastupati u preostalom dijelu Evropskog prvenstva?

Španski reprezentativac lakše se povrijedio u meču protiv Crne Gore na ovogodišnjem Eurobasketu i to zabrinjava vodstvo Oklahome, koja se protivi Abrinesovim nastupima.

Iz predostrožnosti Oklahoma povlači Abrinesa iz Furije, no njegov izostanak ne bi trebao biti preveliki hendikep za ionako moćnu selekciju koju predvode braća Pau i Marc Gasol.

Španija će u osmini finala igrati protiv jednog od domaćina Turske, a Abrines je kazao da mu je žao što propušta ostatak turnira. Svom timu je, dakako, poželio puno sreće u završnici.

Španci su dominantno završili grupnu fazu i u najužem su krugu favorita za osvajanje Eurobasketa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi