Oklahoma priredila ceremoniju u čast Russella Westbrooka
Foto: EPA

Oscar Robertson: Morao sam biti ovdje

Oklahoma priredila ceremoniju u čast Russella Westbrooka

Prije početka posljednje utakmice Oklahome, u regularnom dijelu NBA sezone, koju je ekipa Thundera igrala protiv Denver Nuggetsa, na terenu je održana kratka ceremonija. U Oklahomi su ovim gestom odali priznanje Russellu Westbrooku nakon njegove nevjerovate sezone.

Ceremoniji se pridružio i legendarni Oscar Robertson kojeg je Westbrook pred kraj sezone prestigao na prvom mjestu liste igrača sa najviše tripl-double učinaka u jednoj sezoni.

"Osjetio sam da moram biti tu. On je uradio nešto historijsko. Svi bi ste trebali biti ponosni na njega", rekao je legendarni Robertson, da bi svoje obraćanje završio povicima "MVP, MVP", čime je dao do znanja da je Westbrook zaslužio nagradu za najkorisnijeg igrača sezone.

Westbrooku je zbog njegovog rekorda po broju tripl-doublova, ovom prilikom uručen i trofej od strane Naismith Kuće slavnih.

"Ovo je nevjerovatna čast, ne samo za mene, nego i zbog same činjenice da je on tu", izjavio je Westbrook misleći na Robertsona.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi