Oklahoma srušila San Antonio, Westbrook stigao Chamberlaina

Nezaustavljivi Westbrook

Oklahoma srušila San Antonio, Westbrook stigao Chamberlaina

Russell Westbrook nastavio je sa fascinantnim učincima ove sezone upisavši 31. triple-double u domaćoj pobjedi Oklahome nad San Antonijom (102:92).

Najbolji igrač Thundera je u trijumf svog tima ugradio 23 poena i po 13 skokova i asistencija, te se tako izjednačio sa legendarnim Wiltom Chamberlainom po broju triple-doubleova u jednoj sezoni.

Rekord je i dalje u vlasništvu Oscara Robertsona, koji je u sezoni 1961/1962 zabilježio čak 41 triple-double učinak.

Oklahoma je u svojim redovima imala još četvoricu dvocifrenih igrača. Victor Oladipo ubacio je 20 poena, dok je Enes Kante pored 14 koševa zabilježio i 10 skokova. Steven Adams i Doug McDermott postigli su po 11 poena.

Spurse je po običaju predvodio Kawhi Leonard sa 19 pogodaka.

Ostali rezultati:

Detroit Pistons - Cleveland Cavaliers 106:101

Memphis Grizzlies - LA Clippers 98:114

Portland Trail Blazers - Philadelphia 76ers 114:108 (nakon produžetka)

Phoenix Suns - LA Lakers 110:122

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi