Oklahoma uzvratila Houstonu
Foto: EPA

Pobjeda Oklahome u trećoj utakmici play-off serije

Oklahoma uzvratila Houstonu

Oklahoma Thunderi su na domaćem parketu u neizvjesnoj završnici stigli do važne pobjede nad Houston Rocketsima rezultatom 115:113.

Ovom pobjedom Oklahoma je smanjila vodstvo Houstona u play-off seriji na 2:1.

Domaćini su odlično otvorili utakmicu, te su čitavo prvo poluvrijeme držali pristojnu prednost. Ipak, početkom drugog poluvremena malu krizu Thundera iskorištava Houston koji nakratko dolazi do prednosti, međutim Oklahoma ponovo dodaje gas te preuzima stabilno vodstvo.

Ipak, pred sami kraj utakmice Rocketsi počinju topiti vodstvo Thundera, a nakon trojke Hardena, pedesetak sekundi prije kraja, stižu i do izjednačenja pri rezultatu 111:111.

Houston će imati priliku i za pobjedu, Russell Westbrook nekoliko sekundi prije kraja šutira slobodna bacanja, prvo pogađa, dok drugo promašuje. Ariza dolazi do defanzivnog skoka, dodaje loptu Hardenu, koji ima šut za pobjedu, ali promašuje trojku, pa Oklahoma slavi bitnu pobjedu.

Oklahomu je još jednom predvodio Russell Westbrook, i to novim tripl-dobule učinkom. On je upisao 32 poena, 13 skokova i 11 asistencija, dok su mu se pridružili i odlični Taj Gibson sa 20 poena, te Robertson i Oladipo sa po 12.

U ekipi Rocketsa sjajan je bio James Harden sa 44 poena i po šest skokova i asistencija. Odličnu partiju je pružio i Lou Williams ubacivši 22, dok je Anderson postigao 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi