Oladipo i Bogdanović vodili Pacerse do trijumfa nad Magicom
Foto: EPA

Hornetsi u zadnjoj četvrtini "slomili" Timberwolvese

Oladipo i Bogdanović vodili Pacerse do trijumfa nad Magicom

Indiana Pacersi su došli do četvrte uzastopne pobjede, savladavši u gostima Orlando Magic rezultatom 105:97.

Veći dio ovog susreta je protekao u rezultatskoj neizvjesnosti. Ekipe su se više puta smjenjivale u vodstvu, ali ni Pacersi i Magic nisu uspjevali doći do osjetnije prednosti.

Ipak, Pacersi puno bolje igraju u drugom dijelu susreta, pa polovinom treće dionice stižu do prednosti koju će sačuvati do kraja.

Gosti prvi put dolaze do dvocifrene prednosti u četvrtoj četvrtini, a to će se pokazati dovoljnim za trijumf.

U ekipi Indiane je briljirao Victor Oladipo koji je upisao 29 poena, devet skokova, pet asistencija, dvije blokade i čak sedam ukradenih lopti. Sjajnu partiju je pružio i Bojan Bogdanović postigavši 26 poena. Hrvatski košarkaš je poenima dodao i sedam skokova i dvije ukradene lopte.

Kada je u pitanju Orladno, sjajan je bio Crnogorac Nikola Vučević sa double-double učinkom od 25 poena i 13 skokova. Evan Fournier je dodao 16 poena, dok je double-double učinak upisao i Aaron Gordon sa 13 poena i 12 skokova.

Charlotte Hornetsi su na svom terenu, teže nego što to govori rezultat, savladali Minnesota Timberwolvese. Domaći su nakon sjajnog finiša slavili pobjedu rezultatom 118:102.

Ipak, sve do zadnje četvrtine se gledala prava rezultatska klackalica, ali su Hornesti nakon svakog perioda imali koliku-toliku prednost.

U zadnju četvrtinu se ušlo rezultatom 84:80 u korist Hornetsa, ali onda domaći prave sjajnu seriju i ubrzo dolaze do prve dvocifrene prednosti, a u samom finišu i do ubjedljive pobjede.

Najefikasniji u domaćoj ekipi je bio Dwight Howard koji je upisao double-dobule učinak sa 25 poena i 20 skokova. Frank Kaminsky je dodao 24 poena, a Nicolas Batum 17.

U ekipi Minnesote se istakao Jamal Crawford sa 19 poena, dok su po 18 postigli Towns i Teague.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi