Oladipo odveo Indianu do pobjede nad Spursima
Foto: EPA

Neizvjesna utakmica u Indianapolisu

Oladipo odveo Indianu do pobjede nad Spursima

Indiana Pacersi su uspjeli, na svom terenu, nakon neizvjesne završnice savladati San Antonio Spurse rezultatom 97:94.

Pacersi su odlično otvorili susret, pa su već na polovini prve dionice imali prednost od 11 poena. Ipak, Spursi su uspjeli do kraja prve četvrtine istopiti ovu prednost, pa se u drugi period ušlo prednošću Indiane od samo dva poena.

U drugoj četvrtini se gledala dosta neizvjesna utakmica, Pacersi su igrali dosta dobro, ali im Spursi nisu dozvoljavali da dođu do osjetnije prednosti, a na odmor se otišlo rezultatom 53:48 u korist Indiane.

Drugo poluvrijeme donosi puno bolju igru Spursa, koji početkom četvrte četvrtine uspijevaju stići i do prednosti. Kontrolisali su košarkaši San Antonija ritam utakmice u većem dijelu zadnjeg perioda, ali Indiana ipak uspijeva ponovo doći do prednosti, koja, međutim, nije dugo trajala.

U samu završnicu utakmice su Spursi ušli sa prednošću od dva poena (94:92), ali se, 10 sekudni prije kraja "pojavio" sjajni Oladipo i trojkom doveo Indianu do minimalne prednosti.

San Antonio je imao priliku uzvratiti, ali su na kraju domaći bili staloženiji, pa su riješili susret u svoju korist.

Najefikasniji u ekipi Indiane je bio Victor Oladipo sa 23 ubačena poena. Sabonis je dodao 22, dok je solidnu partiju pružio i Bojan Bogdanović, koji je susret završio sa 15 poena na svom kontu.

Kada je u pitanju ekipa San Antonio Spursa najefikasniji je bio LaMarcus Aldridge sa 26 postignutih poena, dok je Pau Gasol ubacio 17.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije