"Olimpia Brasov je izuzetno organizovan klub"

Zdenka Kovačević stigla u Rumuniju

"Olimpia Brasov je izuzetno organizovan klub"

Poslije igranja u dresu tuzlanskog Jedinstva BHT, u kojem je nosila i kapitensku traku, Zdenka Kovačević u predstojećoj sezoni nosit će dres rumunskog prvoligaša Olimpie iz Brašova. 

Kovačevićeva je već nekoliko dana u Rumuniji, a kaže kako su prvi utisci više nego pozitivni.

"Klub je izuzetno dobro organizovan. Imaju izvanredne uslove za rad, a u ekipi ima još četiri strane igračice - tri iz Srbije i Amerikanka. Od nas se očekuje plasman u play-off, a rumunska liga ima 15 klubova", kaže Kovačevićeva.

Uskoro će igrati prvu zvaničnu utakmicu u okviru Kupa Rumunije, a prvenstvo starta 10. oktobra.

"Za mene je ovo novi izazov u karijeri. Uvijek sam se uspješno nosila sa izazovima, promjenama sredine... Priželjkujem nešto slično i u Olimpia Brasov. Ipak, najvažnije mi je zdravlje, a ako me taj dar posluži onda ni jedna prepreka nije nepremostiva“, kaže Kovačevićeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti