Olympiacos bolji od Fenera, Žalgiris slavio u gostima

15. kolo Eurolige

Olympiacos bolji od Fenera, Žalgiris slavio u gostima

Olympiacos, Žalgiris i Baskonia zabilježili su pobjede u 15. kolu Eurolige.

Ekipa iz Pireja kod kuće je savladala Fenerbahče sa 71:62, a do 10. pobjede u elitnom takmičenju Grke je vodio Matt Lojeski sa 14 poena. Ioannis Papapetrou je ubacio 12 koševa, dok su Erick Green i Khem Birch postigli 11, odnosno 10 poena.

Daleko najbolji kod gostiju bio je Jan Vesely sa 22 koša i 10 skokova.

Žalgiris je u gostima pobijedio Emporio Armani rezultatom 78:70.

Arturas Milaknis ubacio je 16 poena za pobjednički tim.

Najbolju partiju kod domaćina pružio je Mantas Kalnietis. On je na svom kontu imao 16 koševa, a poen manje postigli su Rakim Sanders i Ricky Hickman.

U posljednjem susretu današnjeg programa snage su u Fernando Buesa Areni odmjerili Baskonia i Maccabi.

Španski tim bio je ubjedljiv i na kraju je slavio sa 101:88.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Johannes Voigtmann sa 23 i Tornike Shengelia sa 22 poena bili su najefikasniji u redovima Baskonije, dok je Maccabi predvodio Victor Rudd sa 20 pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi