Olympiacos bolji od Laboral Kutxe, poraz Efesa u Milanu

Odigrane tri utakmice 7. kola Eurolige

Olympiacos bolji od Laboral Kutxe, poraz Efesa u Milanu

E. Čaušević

Košarkaši Olympiacosa ostvarili su pobjedu na domaćem parketu protiv Laboral Kutxe (59:52).

Olypimacos je u Atini dočekao Laboral u okviru sedmog kola grupne faze Eurolige. Grčki tim je na kraju uspio ostvariti svoju petu pobjedu i učvstiti se na prvom mjestu na tabeli grupe B.

Domaću ekipu do pobjede vodio je Spanulis sa deset poena, dok je devet ubacio Mantzaris. U gostujućoj ekipi istakao se Bourousis koji je ubacio 16 poena, a 11 je dodao Jaka Blažić.

U neizvijesnoj utakmici u Milanu domaći Emporio Armani stigao je do pobjede nad Anadolu Efesom (88:84).

Odličnu utakmicu za domaći tim odigrao je Jamel McLean koji je ubacio 26 poena, a 17 je dodao Krunoslav Simon. Najefikasniji u ekipi Efesa bio je Birkan Batuk sa 17 poena, dok je 15 dodao Dario Šarić.

Armani je upisao svoju drugu pobjedu u grupnoj fazi Eurolige, ali i dalje se nalazi na posljednjoj poziciji grupe B, dok je Anadolu Efes četvrti.

Euroliga 7. kolo:

Olympiacos - Laboral Kutya 59:52

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Emporio Armani - Anadolu Efes 88:84

Unicaja - Maccabi Tel Aviv 82:68

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije