Olympiacos pobjedom potvrdio plasman u četvrtfinale

Evropski prvak slavio u Istanbulu

Olympiacos pobjedom potvrdio plasman u četvrtfinale

U posljednjoj utakmici 13. kola grupe E Top 16 faze košarkaške Eurolige Olympiacos je kao gost savladao Anadolu Efes rezultatom 83:78.

Ključni period igre bila je druga četvrtina, koju je aktuelni prvak Evrope dobio sa 24:14, dok su ostaal tri perioda bila potpuno ranopravna.

Olympiacos je plasman u četvrtfinale osigurao još sinoć zbog pobjede Panathianikosa, a večeras je samo potvrdio da mu je mjesto među osam najboljih.

Vasilis Spanoulis je sa 17 poena  bio prvo ime Pirejaca, Bryant Dunston i Matthew Lojeski su dodali po 13, dok su kod Efesa najbolji bili Kostas Vasileiadis i Jamon Gordon sa po 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.