Olympiacos srušio Barcelonu
Foto: EPA

Euroliga

Olympiacos srušio Barcelonu

M. Šljivak

Košarkaši Olympiacosa savladali su večeras Barcelonu (73:71) u trećem susretu četvrfinalne serije Eurolige, te su poveli s 2:1 u seriji.

Prvi period donosi izjednačenu košarku. Ekipe su se smjenivale u vodstvu, a nešto boljom završnicom Olympiacos nakon 10 minuta igre ima tri poena prednosti, 26:23.

Tim iz Pireja vodi i tijekom kompletne druge dionice. Uspjela je Barcelona da dođe do izjednačenja (36:36), ali serijom od 8:0 u samoj završnici domaći na poluvrijeme odlaze sa osam poena prednosti, 44:36.

Olympiacos ima prednost sve do finiša treće dionice, kada Barcelona ipak uspijeva da nakon dugo vremena povede. Ante Tomić je s bacanja pogodio za vodstvo, a nakon 30 minuta igre katalonski tim je imao poen prednosti, 60:59.

Domaći tim odlično otvara posljednju dionicu. Ostavili su Barcelonu više od šest minuta bez poena, ali i oni su ubacili samo sedam poena za 66:60.

Međutim, završnica nije prošla bez ubzđenja. U posljednji minut se ušlo s plus jedan za Olympiakos i to nakon što je sjajni Navarro pogodio uz dodatno slobodno bacanje (70:69).

Spanoulis je prije Navarrovih poena promašio dva bacanja, a zatim je izgubio i loptu, da bi Dunston zatim odigrao fantastičnu odbranu, te je blokirao šut Juana Carlosa Navarra.

Zatim je Barca imala još tri napada zaredom. Ipak, nijedan nisu iskoristli da bi Spanoulis sa bacanja povećao prednost na plus tri, 72:69. Penal završnica na kraju je pripala Olympiacosu, koji je na kraju slavio pobjedu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Giorgios Printezis je predvodio Olympiacos sa 19 poena, Spanoulis je dodao 15, dok je kod Barcelone Juan Carlos Navarro ubacio 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.