Olympiacos u okrnjenom sastavu na Fener

Pirejci znatno oslabljeni

Olympiacos u okrnjenom sastavu na Fener

Lišena usluga dvojice košarkaša ekipa Olympiacosa gostovaće Fenerbahčeu u okviru 23. kola Eurolige.

Trener Pirejaca Ioannis Sfairopoulos neće moći računati na Vasilisa Spanoulisa i Patricka Younga, koji se još uvijek oporavljaju od povreda.

"Ovo je bitna utakmica, ali ne i najvažnija u regularnom dijelu. Meč od izuzetne važnosti za Fenerbahče, tako da će pritisak biti na njima. Imali smo nekoliko dana odmora, ali to nije bilo dovoljno kako bi se pojedini igrači oporavili", izjavio je 49-godišnji stručnjak.  

Olympiacos drži visoku treću poziciju na tabeli elitnog takmičenja sa omjerom 16-6. Ekipa iz Istanbula je četvrta sa dvije pobjede manje.

Meč između Fenerbahčea i Olympiacosa na programu je u četvrtak (18.45 časova) u Ulker Sports Areni.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Sutra još igraju CSKA - Maccabi, Crvena zvezda - Galatasaray i Milano - Barcelona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi